“ Les peces, difícilment podien haver estat interpretades amb tanta expressivitat i encert estilístic.” Així qualifica el Financial Times de Londres a Josep Sancho, guanyador del primer premi a l’ International K. Penderecki Music Competition de Polònia, i un dels clarinetistes més actius de la seva generació. Com a solista i músic de cambra ha actuat a Itàlia, Alemanya, Anglaterra, Polònia, Eslovènia, Canadà, Estats Units, Jordània i arreu de l’Estat Espanyol.

Nascut a Les Cases d'Alcanar (Tarragona), completa la seva formació a l’Escola de Música de Barcelona amb Joan Enric Lluna i a la Royal Academy of Music de Londres i rep consells de Michael Collins, Thea King, i Anthony Pay. Paral·lelament ha cursat estudis de Filosofia a la Universitat Jaume I de Castelló.

També ha estat premiat en els concursos de JJMM d’Espanya (Madrid), Palau de la Música de Barcelona, el Greoffrey Hawkes Clarinet Prize de Londres, el BBC Young Artists' Foru  i el John Ireland Chamber Music Competition.

Ha col.laborat amb la Interregionales Simphonieorchester, Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, Orquestra Simfònica del Liceu, European Union Chamber Orchestra , Orquesta Sinfónica Isla de la Palma (Canàries), l’Orquesta de Castilla-León, i Orquestra del Teatre Lliure  En el terreny de la música de cambra ha col·laborat amb membres de l’Ensemble Intercontemporaine (Piano-Trio de París), l’ensemble Barcelona 216, els Quartets Casals, Brotsky, Con Tempo i l'Octet Schubert 

 Especialment interessat en la divulgació de la música actual, ha fundat el Trio Guinjoan i l'Orquestra Cambra XX de la que n’és clarinet solista. Col·labora freqüentment en festivals de música contemporània, entre els quals destaca la seva especial participació en el Festival Donatoni de Londres (1999), i en el festival de Música Contemporània d’Alacant (2003).

 Ha enregistrat per a Ràdio Nacional d'Espanya RNE-2 i RNE-4, Catalunya Música  Televisió de Catalunya (TV3), BBC Radio3 de Londres, King FM Radio de Seattle, Polskie Radio (Polònia) i RTV Slovenija (Eslovènia), on ha enregistrat la Sonata en Fam Op.120 de Brahms amb l’orquestració de Berio i el Concert per a Clarinet i Orquestra de Janez Gregorc. Recentment ha estat convidat com a solista per l’European Union Chamber Orchestra. 

Com a professor ha impartit classes magistrals a diverses ciutats espanyoles, Washington University (Seattle), Vancouver University, Victoria University (Canadà) i a Polònia a l’Acadèmia Chopin de Varsòvia. Actualment és professor dels cursos d’especialització musical de clarinet de Tortosa i de Vigo.

Josep Sancho, clarinet llista artistes

Guinovart ] Ligorio ] Maso ] PMolina ] Gimenez ] Claret ] Leon ] Arimany ] Bofill ] Sancho ] Bitetti ] Bolsi ] Endellion ] Bartok ] Auer ] Mandelring ] Osiris ] Galante ] OrqFranzLiszt ] ONCA ] EUCO ] MAV ] BCHO ] OBS ] Reservata ] WByrd ] MalaPunica ] Cristofori ] gires05 ] gires06 ] gires07 ] cambra ] Orquestres ] Solistes-Nona Arola Management ] Antiga ]