www.onca.ad

Excel·lent Orquestra d’Andorra. La transcendència d’aquest concert va raure en la presentació de l’Orquestra de Cambra d’Andorra, que el violinista Gerard Claret ha afaiçonat segons el seu tarannà interpretatiu, perfeccionista i vehement. És una formació que s’ha situat, en tres anys, en el cim de la concurrència internacional. Els millors artistes -Menuhin, entre ells - es consideren honrats per una invitació seva i el seu nivell no podria ser millor en aquest temps rècord...Revista Musical Catalana Xavier Casanovas Danès. 

 

Al final de 1992, el Govern d’Andorra decideix crear l’Orquestra Nacional de Cambra d’Andorra sota la direcció del violinista andorrà Gerard Claret, conegut  arreu per la seva trajectòria com a solista i pedagog. L’orquestra ha participat als principals festivals de música (Vendrell, Schubertiada de Vilabertran, Otoño Musical de Sòria, Santa Florentina, Peralada, Torroella de Montgrí, o el Festival del Mil·lenni de Madrid i Barcelona.) i en Cicles de Concerts del Palau de la Música Catalana de Barcelona, de l'Auditori de Galícia, de l’Auditori Nacional de Madrid, Auditori de Saragossa , Auditori “Felip Pedrell” de Tortosa, del Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, de l’Auditori Enric Granados de Lleida i l’Auditori de Barcelona. Ha actuat amb solistes de prestigi internacional com Narciso Yepes, Victòria dels Àngels, Lluís Claret, Marçal Cervera, Joan E. Lluna, Jean P. Rampal, Claudi Arimany, Patrick Gallois, Joaquín Achúcarro,  Josep Colom, Maurice Andrè, Josep Carreras, György Sebök, Jaume Aragall i Manuel Barrueco. Col·labora regularment amb el Cor Nacional dels Petits Cantors d’Andorra,  el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, Orfeó Català, Cor Madrigal, i Coral Carmina. L’Onca ha estat dirigida per Lord Yehudi Menuhin en  el seu 80è aniversari. 

Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra  llista artistes

Guinovart ] Ligorio ] Maso ] PMolina ] Gimenez ] Claret ] Leon ] Arimany ] Bofill ] Sancho ] Bitetti ] Bolsi ] Endellion ] Bartok ] Auer ] Mandelring ] Osiris ] Galante ] OrqFranzLiszt ] ONCA ] EUCO ] MAV ] BCHO ] OBS ] Reservata ] WByrd ] MalaPunica ] Cristofori ] gires05 ] gires06 ] gires07 ] cambra ] Orquestres ] Solistes-Nona Arola Management ] Antiga ]