Quartet Albada (Quartet de corda amb instruments originals)

Farran James, violí I
Alba Roca, violí II
Elizabeth Gex, viola
James Bush, violoncel

“ El Quartet Albada compta amb un dels millors atributs per fer bona música: l’alegria i la il.lusió de tocar per plaer i sense angoixes, les ganes de fer música junts i una absoluta falta de mirades buides i actituds rutinàries.”(Xavier Pujol, El Pais ).

El Quartet Albada neix l’any 2001 amb el desig de fer música de cambra amb instruments històrics. El seu repertori parteix del classicisme, però té la intenció d’ampliar-se cap ambdues direccions –barroca i preromàntica-romàntica-, tot preveient la col.laboració d’altres intèrprets per abordar més repertori cambrístic.
Els components del quartet toquen igualment els instruments moderns corresponents, però s’han deixat seduir pel color i la sensibilitat dels antics. Compartint aquest gust, s’han reunit provinents de països distints per fer música junts amb energia, il.lusió i emoció, tot esperant que això traspassi i arreli més enllà del grup.
Han ofert nombrosos concerts, actuant al Museu de la Música de Berlín, al Festival Internacional de Torroella de Montgrí, a la Shubertiada de Vilabertran, entre els més destacats.

Han enregistrat el Rèquiem de Mozart ( en un arranjament per a quartet de corda realitzat a finals del s. XVIII per Peter Lichtental) per a la discogràfica Arsis.

Quartet Albada  llista artistes