Nascut a Barcelona, David Giménez va iniciar la seva formació musical al Conservatori del Gran Teatre del Liceu. Va continuar els seus estudis a la Hochschule für Musik de Viena, sota la tutela del Prof. Österreicher i, posteriorment, amb Sir Colin Davis a la Royal Academy of Music de Londres. La seva trajectòria professional l’ha portat a actuar per tot el món. Ha dirigit a les principals capitals musicals com Londres, París, Viena, Nova York, Berlín, Munic, Hamburg, Roma, Milà, Zuric i Tokyo; i a sales de concerts del nivell de la Carnegie Hall, Avery Fisher Hall, Royal Albert Hall, Barbican Centre, Viena Konzerthaus, Salle Pleyel, o Suntory Hall.

Les produccions operístiques han constituït una part important de la seva trajectòria: últimament ha actuat en teatres d’òpera com la Vienna Staatsoper (Carmen), Deutsche Oper Berlin (Aida), Zürich Opernhaus (Fedora), Stuttgart (Carmen), Gran Teatre del Liceu (Sly), Las Palmas de Gran Canaria (Manon), Parma (La Forza del Destino), Tel Aviv Opera (Simon Boccanegra), Santander (Werther), Washington Opera (Sly), Baltimore Opera(Faust), Portland Opera (La Bohème i L´Elisir d´Amore), New Orleans Opera (Rigoletto) o Fort Worth Opera (Tosca i Madama Butterfly). Ha col·laborat amb figures internacionals com Montserrat Caballé, Plácido Domingo, Agnes Baltsa, Josep Carreras, Sherril Milnes, Bryn Terfel, Angela Gheorghiu i Roberto Alagna.

En el camp simfònic els compromisos importants són  nombrosos: recentment ha debutat amb orquestres com la Filharmònica de Viena, la Tonhalle de Zurich, la Bayerisches Rundfunks de Munich , la George Enescu de Bucharest, la Filharmònica de Copenhagen o la Simfònica de Tokyo. Cal destacar també  la gira per Espanya amb la New Japan Philharmonic, les col.laboracions amb l´Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), i també les actuacions amb solistes del renom de Yo-yo Ma o Màxim Vengerov.

La La temporada 2005/2006 inclou, entre d´altres, el seu retorn als prestigiosos auditoris Atheneum de Bucarest (dirigint la Filarmónica George Enescu en 3 programes simfònics) i Royal Albert Hall de Londres (amb la Royal Philharmonic), la gira per Espanya amb la Philharmonia Orchestra, el debut al Teatro Real de Madrid amb La Bohème de Puccini, i el retorn a l´Òpera de Las Palmas amb Don Pasquale de Donizzetti. 

El Mestre Giménez ha participat en importants festivals musicals: entre d’altres, el Yehudi Menuhin de Gstaad, Ravinia Festival de Chicago, la Hamburger Opernwoche, el Hampton Court Palace Festival de Londres o el Festival de Peralada,dirigint formacions com la London Symphony, Orchestre de Paris, Hamburger Symphoniker o Chicago Symphony.

David Giménez ha participat en els següents enregistraments: “Two Voices, One Heart”, on dirigeix a Montserrat Caballé i Montserrat Martí amb l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu (BMG/Classics/RCAVictor), “My Romance” amb Josep Carreras (Erato records) i dos enregistraments en directe: el “Concert del Centenari” al Camp Nou de Barcelona davant 80.000 espectadors amb la participació de Josep Carreras, les Corals Sant Jordi i Cantiga i l’Orquestra de la Royal Opera House de Londres (Arcade) i la integral de l’òpera Sly, representada el mes de juliol de 2000 al Gran Teatre del Liceu (Koch).

David Giménez, director   llista artistes

Guinovart ] Ligorio ] Maso ] PMolina ] Gimenez ] Claret ] Leon ] Arimany ] Bofill ] Sancho ] Bitetti ] Bolsi ] Endellion ] Bartok ] Auer ] Mandelring ] Osiris ] Galante ] OrqFranzLiszt ] ONCA ] EUCO ] MAV ] BCHO ] OBS ] Reservata ] WByrd ] MalaPunica ] Cristofori ] gires05 ] gires06 ] gires07 ] cambra ] Orquestres ] Solistes-Nona Arola Management ] Antiga ]